Duurzaam inpakken, zo doe je dat beter!

Duurzaam inpakken, zo doe je dat beter!

Duurzaam inpakken, zo doe je dat beter! 1920 1080 Sparck Technologies

Duurzaam inpakken: Ieder pakketje PRECIES OP MAAT

Een van de opvallende gevolgen na 2 jaar coronacrisis is de grote groei van het aantal online bestellingen. Deze grote groei stelt de online Retail voor een aantal serieuze uitdagingen op het gebied van verpakken en verzenden. Hoe doe je dat duurzamer?

Lucht vervoeren is een van de minst duurzame manieren van vervoeren. Dit geeft namelijk drie problemen. Ten eerste omdat dit extra volume zorgt voor extra vervoerskosten, er zullen meer vrachtwagens moeten rijden. Ten tweede zorgt dit ervoor dat er meer verpakkingsmateriaal nodig is voor het verpakken van deze lege ruimte bij de bestelling én omdat deze loze ruimte vaak weer met opvulmaterialen wordt opgevuld. En als laatste, omdat de eindklant ook niet blij wordt van grote dozen en veel afval.
Toch krijgen we vandaag de dag nog steeds veel te grote dozen binnen. Dit kan duurzamer.

“Stuur mij twee pallets met verpakte goederen en ik stuur je er één terug.” Dit klinkt als een utopie, maar dat is het niet. Aan het woord is Arnoud Koopmans, International Sales Manager bij Sparck Technologies. Wij bouwen automatische verpakkingsmachines voor dozen op maat. En deze machines zijn het antwoord op de groeiende norm om duurzaam te verpakken. Koopmans legt uit:“Je verpakt geen lucht meer, maar alleen de artikelen. Op die manier bespaar je op verzendvolume, op verpakkingsmateriaal en op transportkosten.”

Arnoud Koopmans | Sparck Technologies

“Stuur mij twee pallets met verpakte goederen en ik stuur je er één terug.”

Intelligente verpakkingssystemen

De intelligente verpakkingssystemen scannen de order in 3D en meten zo de lengte, hoogte en breedte van de producten die verpakt dienen te worden. Die informatie wordt onmiddellijk verwerkt door de machine uit een strook eindeloos karton een doos op maat te laten snijden. In slechts enkele seconden wordt het karton vervolgens geheel op maat om de bestelling heen gevouwen, dichtgeplakt en voorzien van een verzendlabel. Koopmans: “Het maakt niet uit hoeveel items je in een pakket stopt. Van één koptelefoon tot acht schoenendozen: alles wordt op maat verpakt. We hebben klanten die hierdoor één vrachtwagen per dag uitsparen.”

Automatisering betekent ook dat het verpakkingsproces aanzienlijk versneld kan worden. Snelheid en flexibiliteit spelen een grote rol in het voldoen aan de verwachtingen van de klant, zeker in piektijden. Koopmans vervolgt: “Onze snelste verpakkingslijn produceert het equivalent van zo’n twintig manuele verpakkingsstations. Dit geeft ruimte om verpakkers vrij te maken ander essentieel werk in het bestelproces voor hun rekening te nemen zoals order picking of het verwerken van retourzendingen.”

 

Duurzaam inpakken ook voor kleinere bedrijven bereikbaar

Onze automatische inpakmachines zijn inmiddels in meer dan twaalf landen in gebruik. En niet alleen bij de grote bekende spelers. Ook bedrijven met een kleiner verzend-volume en de B2B e-commerce hebben de voordelen van automatisch verpakken op maat ontdekt. Vanaf ongeveer achthonderd pakjes rendeert het al om over te stappen op automatisch verpakken op maat.

Duurzaam inpakken | Automatisch en op maat verpakken

Medium verpakkingsvolume

CVP Impack Automated Packaging Solution

Effectief verpakken
Tot 500 pakketten per uur

Hoog verpakkingsvolume

CVP Everest Automated Packaging Solution

Razendsnel verpakken
Tot 1.100 pakketten per uur

Ook automatisch en op maat verpakken?


Wij hebben de oplossing voor de perfecte verpakking.

Select your location/language